18 Nisan 2011 Pazartesi

Dyo’dan 2011 İlkbahar – Yaz sezonuna dair öneriler...

Doğru renklerle huzurlu mekanlar yaratmak elinizde
Evimizin kapısından içeri girdiğimiz anda, bütün gününün karmaşasını, hızlı temposunu da geride bırakıyoruz. Rahatladığımız, huzur bulduğumuz evlerimizin dekorasyonunda en önemli öğelerden biri kuşkusuz, mobilya ve aksesuarlar kadar önemli olan duvarlarımızın rengi. Renkler, duygularımız ve ruhsal dünyamızı, tahmin etmediğimiz kadar çok etkileme gücüne sahip. Duvarlarımızın rengini seçerken, trendler işimizi kolaylaştırsa da hem yaşam tarzımızı ve hem bizi yansıtmasına da dikkat etmemiz gerekiyor. Tabii, evimizin genel havasını da unutmamak gerek.
2011 Yazında krem, bej, lila tonlarının hakimiyeti sürse de çiçek bahçesini andıran çeşitlilikteki renkleri evlerimize yansıtmakta özgür olduğumuz bir sezondayız. Moda dünyasında bir süredir devam eden renklilik, dekorasyonda da etkilerini hissettiriyor. Yeter ki, alıştığımız renklerin dışında farklı seçeneklerin de olduğunu görüp, bunları uygulamak konusunda biraz cesur davranabilelim.
Bu yılın rengi hiç kuşkusuz pembe. Pembenin açıktan koyuya giden tonları arasından zevkli seçimler yapabilirsiniz. Lila yine öne çıkan renkler arasında yer alıyor. Özellikle uyku problemi çekenler, huzur veren ve sakinleştiren lila, leylak, mor gibi renkleri yatak odalarında uygulayabilirler. Ancak sarı ile dengelemekte fayda var. Yeni sezonda bolca kullanılacak olan canlı yeşiller, turuncular ve kırmızının bordoya yakın tonları, enerjimizin tükendiği zamanlarda bizi neşelendirip, canlandıracaklar.
Klasik tarzı benimseyenler için bej, krem, kum beji ya da kese kağıdı, üzüm yeşili ve açık mavi tonlarına göz atmalarılar. Bu renkler yeni sezonda da en çok tercih edilecek renkler arasında yer alıyor. Doğru renk seçimi ile sizi yansıtan, kendinizi mutlu hissedeceğiniz huzurlu mekanlar yaratabilirsiniz. Tabii rengi seçerken, boyanın ihtiyacınıza uygun olup olmadığına dikkat edin ve size sunduğu faydaları gözden kaçırmayın deriz.
Boya ile ilgili merak ettiklerinizi sormak, renkler ve dekorasyon konusunda öneriler almak için DYO'nun sitesi olan www.birbilenesorun.com.tr web sitesini ziyaret etmeniz yeterli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi paylaştığınız için çok teşekkürler..

Alev