28 Mayıs 2012 Pazartesi

65. Cannes Film Festivali sona erdi...

65. Cannes Film Festivali dün gece düzenlenen ödül töreni ile sona erdi. "Amour" filminin En İyi Film dalında Altın Palmiye aldığı gecede Büyük Jüri Ödülü “Reality”, En İyi Yönetmen “Post Tenebras Lux” ile Carlos Reygadas, En İyi Kadın Oyuncu “Beyond the Hillls” ile Cristina Flutur, Cosmina Strata, En İyi Erkek Oyuncu “The Hunt” filmindeki performansıyla Mads Mikkelsen'ın olurken Kısa Film Kategorisinde yarışan 38 yaşındaki Türk Yönetmen L. Rezan Yeşilbaş, Belçim Bilgin Erdoğan ve Cem Bender'in başrolünü oynadığı “Sessiz - Be Deng” fimi ile Altın Palmiye kazandı.


Belçikalı yönetmen Jean-Pierre Dardenne ve ünlü şarkıcı Kylie Minogue'un elinden ödülünü alan L. Rezan Yeşilbaş, Ödülü, ülkenin sessiz ve yalnız bırakılmış bütün kadınlarına adamış.

Cannes'ın final kırmızı halısında neler olmuş bir bakalım...


Jüri üyesi olduğu Cannes'ın en şık ve zarif ismi kuşkusuz Alman aktrist Diane Kruger'dı. Kapanış seromonisinde Christian Dior Couture imzalı Cannes'a yakışır bir elbise giymiş. 
Kuyruklu eyeliner'lı sade makyajı yine büyüleyici...


Matthew McConaughey ve Camila Alves çifti pek sık birlikte davete katılmıyor. Cannes'ın After Party'sine el ele katılan çift şıklıkları ile birbirlerini tamamlıyor. Camila Alves'in beden kısmı taşlarla etekleri ise tüllerle bezeli elbisesi Marchesa imzalı.


Cannes'ın en hamilesi 3. kez anne olmaya hazırlanan Reese Witherspoon oldu. Başrolünü oynadığı Mud filminin prömiyerinde giydiği saks mavisi derin yırtmaçlı ve sırt pencereli Atelier Versace elbisesi abiye giymesi gereken tüm anne adaylarına örnek olsun.


Türk yönetmen L. Rezan Yeşilbaş'a ödülünü veren Kylie Minogue'un Cannes için tercihi uçuk pembe bir Roberto Cavalli olmuş. Yakışmış ve de...


Fransız oyuncu Audrey Tautou'nun vintage esintili midi boy elbisesi tam onun tarzını yansıtıyor.


 Eni İyi Kısa Film Dalında ödülle dönen "Sessiz" filminde başrolü oynayan Belçim Bilgin Erdoğan Cannes'da Özgür Masur'u tercih etmiş.
Belçim Bilgin Erdoğan'ın duru güzelliği malum ama nedense kırmızı halı makyajını biraz abartmış.
Elbise Özgür Masur'un 2012 - 2013 Sonbahar / Kış Koleksiyonun ait.

Evet bir "Kırmızı Halı" seremonisinin daha sonuna geldik.
The and Cannes!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi paylaştığınız için çok teşekkürler..

Alev