3 Ağustos 2012 Cuma

Burçlar ve özellikleri

Astroloji, her kültüre ve inanışa göre çeşitlilik gösteren bir alan. Sümerlerin gökyüzündeki döngüleri incelemesiyle başlayan süreç, bugüne gelmiş durumda. Sümerlerin ilk araştırmalarında belirledikleri 18 burç, sonraki araştırma ve incelemelerle 12’ye düşmüş. Tabi, bunlar Batı astrolojisi için geçerli.


Astrolojide herkesin bildiği ve hayatında en az bir kere ilgilendiği dalı ise burçlar. Batı astrolojisinde 12 tane burç var; koç, boğa, ikizler, yengeç, aslan, başak, terazi, akrep, yay, oğlak, kova ve balık. Doğum anınızdaki sizin ve Güneş’in konumuna göre hangi takımyıldıza denk geldiğinizle belirlenen burçlar, yaptığı etkiyle kişinin karakteristik özelliklerini açıkça ortaya koyabiliyor.

Koçlar genelde inatçılıkları ve dik kafalılıklarıyla bilinirler. Çok enerji doludurlar ve bu enerjiyi kontrol altına almayı başarırlarsa, çok önemli işlere imza atabilirler.

Boğalar, lükse düşkündür ve her zaman güvende olduklarını bilmek isterler. En sadık ve evcimen burç olarak bilinen boğa, kolay kolay kızmaz ve fikir değiştirmezler.

İkizler burcu olan insanlar, tamamen anlık değişimler yaşayan ve bir anı bir anını tutmayan bir yapıya sahiptir. En iyi olduğu konu araştırıp, öğrenmek ve onları yaymaktır.

Yengeç, boğayla birlikte en sevecen burçlar arasında yerini alıyor. Tartışmacı ama aynı zamanda hassas bir yapıları vardır. Duygusal dünyalarındaki değişimler çok sık ve anlıktır.

Aslan burcu, liderlik vasfını en belirgin sergileyen burçtur. Gerektiğinde çok sert davranmaktan çekinmezler ve hırslıdırlar.

Başak, mükemmeliyetçiliğin burcudur. Patron olmaktan çok, hizmet eden kanalda olmak karakterlerine daha yatkındır.

Terazi burcu, doğuştan gelen bir dürüst olma yeteneğine sahiptir. Romantik yapılarından ötürü aşka âşık olurlar.

Hırsı ve kin tutmasıyla bilinen akrep burcu, sonuçlarını düşünmeden istediklerini elde etmek için uğraşan kişilerin burcudur.

Yay burcu insanları, içlerindeki çocuk tarafı yaşları ne olursa olsun hiç kaybetmezler. Bencil olan yaylar, aşık oldukları zaman dünyanın en tatlı insanı haline gelirler.

Organizasyon yeteneği doğuştan gelen oğlaklar, hırslı ve mükemmeliyetçi bir yapıdadır. Kendilerini gösterme çabası içindedirler ve bu başarılarına ket vurur.

Yaratıcıkla araları pek iyi olmayan kova burçları, arkadaş canlısıdır ve bağımsız bir karakterdir. En az kendi kadar çevresindekilerin de iyi bir hayata sahip olmasını ister.

Hassas ve kararsız başak burçları, etrafındakilere hizmet ederek kendilerine yer edinmeye çalışırlar ve buna ihtiyaç duyarlar.

3 yorum:

  1. cok dogru! ben yengecim, yukselenim de aslan. kisa net ve dogru bir yorum olmus :)

    fashiononboard.net

    YanıtlaSil
  2. Burçlarla ilgili okuduğum bu yazı bu yıl çıktı desem inanır mısın :)

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi paylaştığınız için çok teşekkürler..

Alev