12 Eylül 2012 Çarşamba

Tarot Falı

Astroloji ve burçlar günlük olarak ya da aylık olarak yorumlanırken fal, bakılma tekniğine göre birçok çeşide sahiptir. Hayatınızın bir bölümünde birçok konuda haber verebilir. Fal konusunun en popülerleri arasında kahve ve tarot gelir.


Tarot, 78 karttan oluşan bir dizi resimli ve her bir kartın kendine göre anlamı olan açılma tekniği ile bakılır. İlk olarak 15. yüzyılın ortalarında ortaya çıkan tarot, Avrupa’nın birçok farklı yerinde farklı isimler ile ortaya çıktı. 18. yüzyıl ile kartların mistik havası birleşerek günümüzde bildiğimiz halini aldı.

İngilizce ve Fransızca bir kelime olan tarotun orijinali İtalyanca tarocchi’den gelmektedir. Tarot kelimesi üzerine bir teoriye göre, İtalya’nın Taro River bölgesinden ortaya çıktığını söylemektedir. Başka bir görüşe göre, tarot Arap ülkelerinden turug kelimesinden gelme bir oluşuma sahip olduğudur.

Tarot falı bakmak isteyen kişi, kendisini gerçekten buna hazır hissetmeli ve kartlar ile doğru iletişimi kurabilmeli. Bunu başaramayan kişiler, tarot falı açarken sorulan soruların doğru cevaplarını bulamaz ve sonuç hüsranla biter. Kartların her birinin teker teker anlamlarını bilmek, birbirleri ile ilişkileri üzerine yorum yapabilmek ve açılım çeşitlerinin amaçlarına uygun yönetebilmek sanıldığından daha zor bir iştir. Yüzyıllar boyu fala farklı bir bakış açıcı getiren tarot, gerçek ve doğru bakıldığı zaman sizleri fazlasıyla şaşırtacak ve bazen inanmakta güçlük çekebilirsiniz.'

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi paylaştığınız için çok teşekkürler..

Alev