12 Ekim 2013 Cumartesi

İstanbul Moda Haftasında 2014 yazı

New York, Londra, Milano ve Paris’ten sonra sıra geldi İstanbul Moda Haftasına. Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul 7-11 Ekim 2013 tarihleri arasında Kuruçeşme Arena’da defilelere, stüdyo sunumlarına ve partilere ev sahipliği yaptı. Türk ve yabancı modacılar 2014 İlkbahar – Yaz Koleksiyonlarını moda severlerin beğenisine sundu. 
Bakalım İstanbul’da neler olmuş…


Lug Von Siga

Koleksiyonlarını son 3 sezondur Londra Moda Haftasında sunarak büyük beğeni toplayan Gül Ağış, bu defa ilhamını bambaşka bir kültürden ; kızgınlığı ifade etmenin bir türü olarak öne çıkan kabile ruhundan alıyor. Yeni Zelanda yerli halkı Maorilerden esinlenen tasarımcı, bu kültürün alametifarikalarından maskelerden yola çıkarak maskeleri kumaş baskılarına ve nakışlara taşıyor, ayrıca ayakkabılarda kullanılan deri aksesuarlar ve fütüristik metal parçalarla birlikte kullanılan lazer kesim işlemeler, püsküller dikkat çekiyor. 


Mehtap Elaidi

Alaçatı'da çektiği Instagram fotoğrafından aldığı ilhamla "Kaf'dan by Elaidi" adlı koleksiyon hazırlayan Mehtap Elaidi şehirli kadını dinamik ve yalın bir silüette yansıtmış. İlkbahar-Yaz 2014 koleksiyonunda siyah ve beyazın uyumu, genç dokunuşlar, farklı doku ve desenlerin birlikteliği ve her kadının gardırobunun demirbaşları göze çarpıyor.


Serdar Uzuntaş

Vogue Italia 2013 Eylül sayısında dünyadan 200 yetenekli tasarımcı arasında tek Türk tasarımcı olarak gösterilmiş. Resmi giyimin bir parçası olan kumaş pantolonlar, Kendi tasarladığı desenleri gömleklik poplin kumaşa uygulayarak hafif ceketler, pantolonlar ve bermudalar hazırlamış.


Kith - Kin

Tasarımcı Serra Kefeli'nin Afrika'dan ilham alarak oluşturduğu "Kith - Kin" isimli  markasında 2014 yazı için "beachwear" temasını işlemiş. 1960'lı yılların şık ve gösterişli kadınlarını günümüze taşıyan tasarımcı, güneşin ve yazın hafifliğinin tadını çıkaran kadınların renkli, bir o kadar da seksi dünyasına hepimizi davet ediyor.


Ayhan Yetgin

Ayhan Yetgin'in İlkbahar - Yaz Koleksiyonu kendinden emin net ve dik duran bir kadını yansıtıyor. Siyah beyaz lekeler üç boyutlu formlara eşlik ediyor,durağanlık aynı anda hareketlilikle birleşiyor. Koleksiyonda pelerin detayları ön planda. 


Ece Gözen

Ece Gözen ilhamını; bilim adamlarının 2004 yılında keşfettiği geleceğin maddesi grafenden alıyor. Grafen'i oluşturan atomların modüler yapısı esas alınarak oluşturulan geometrik detaylar, evrenin holografik renklerini sembolize eden likit desenlerle birleşiyor. 


Emre Erdemoğlu

Emre Erdemoğlu yeni koleksiyonunu hazırlarken Amerikalı komedyen Paul Reubens tarafından yaratılmış hayali bir karakter olan Pee-Wee Herman’dan esinlenmiş. Çocuksu ve eğlenceli bir karakter olan Pee-Wee Herman, tasarımcının hazırladığı 120 parçalık koleksiyon için esin kaynağı oluyor. Her sezon olduğu gibi bu sezonda papyonların ön planda olduğu koleksiyonda dokuma kumaşlar, kısa paça pantolonlar, kruvaze ceketler dikkat çekiyor.


Günseli Türkay

‘Cesur Yeni Dünya’ isimli koleksiyonunda grafik desenler Doğa fotoğrafları ile mimari ve geometrik çizimler iç içe geçmiş şekilde kullanılarak, güçlü silüetlerde kendini gösteriyor.


Niyazi Erdoğan

Türkiye'nin en başarılı erkek giyim tasarımcılarından Niyazi Erdoğan'ın İlkbahar-Yaz 2014 koleksiyonu seyahat etmeyi seven, şehirli erkeklerden ilham alarak hazırlanmış. Her sezon kullandığı piksel desenleri bu defa farklı bir biçimde yorumlamış. Gelecek yazın sırt çantası trendine göz kırpan çizgili çantalar ve çiçekli espadriller ise tüm izleyicilerin ilgi odağı olmuş.


Zeynep Tosun

"Hidden" adlı koleksiyonunu sunan Zeynep Tosun, ana ilham kaynağı olarak 1920'leri almış. Günümüzün çalışan rahat şehirli yaşayan kadınları, Zeynep Tosun'un yeni sezon koleksiyonunda, erkeklerden rol çalan iş sahibi, spor yapan, stil sahibi, sofistike, güçlü ve seksi bir kadına dönüşüyor.


Nejla Güvenç

Nejla Güvenç "Nej" adını verdiği koleksiyonunda minimalizmi sessizce protesto ederek abartısız, şeffaf dokunuşlarla maneviyata yöneliyor.


Merve Bayındır

Türkiye'nin sayılı şapka tasarımcılarından Merve Bayındır, bu sezon ilk kez katıldığı Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul'da #dirensapka adını verdiği İlkbahar-Yaz 2014 koleksiyonunu sergilemiş.


Raisa-Vanessa

Tasarımcı ikiz kız kardeşler Raisa ve Vanessa Sason “Crystallized” adını verdikleri 2014 İlkbahar-Yaz Koleksiyonunda karanlık çağda kadının asaletini, ışığını ve güçlü duruşunu anlatmış. Süperstar Ajda Pekkan başta olmak üzere bir çok ünlü ismin kıyafet tasarımlarını yapan Sason kardeşlerin “Crystallized” koleksiyonu; Roma oymalarının motifleri, egzotik ve arkeolojik şaheser vitrayların izlerini barındırıyor.


Nihan Buruk

Nihan Buruk, yeni erkek markası "Nian" ile İstanbul Moda Haftasındaydı.
Koleksiyonlarında genel olarak sokak modasının parçalarını barındıran Nihan Buruk, “Plastichaos” koleksiyonu ile farklı meslek ve farklı hayatlardan insanları bir araya getirdi.


Burcu Bekrek

İlkbahar - Yaz 2014 "Saluti Da Frascati" koleksiyonunda Capri'den başlayıp Paris'e uzanan yolculuğunda Nancy Cunard’a ait biriktirdiği dökümanlardan ilham alıyor.


Nil Kandemir

2014 İlkbahar Yaz koleksiyonunda 1700'lü yılların botanik kitaplarındaki romantik çizimler ve el yazılarından ilham alan Nil Kandemir'in koleksiyonunda pastel renkler başrolde.


Tuba Ergin

Tuba Ergin'in deri ağırlıklı tasarımlardan oluşan koleksiyonun geneline ince işlenmiş deriler, lazer kesimler ve el işçiliğiyle zenginleştirilmiş detaylar hakim.


Tuvanam

Tuvanam İlkbahar Yaz 2014 koleksiyonunda 1920’ler, 30’lar ve 40'ların naif, elegan ve romantik üslubundan ilham almış.


Özlem Kaya

Özlem Kaya önümüzdeki yazın trendi siyah, beyaz, somon ve bej tasarımlarıyla beğeni toplamış.


ADL - Cengiz Abazoğlu 

Ünlü modacı Cengiz Abazoğlu hazır giyim markası ADL için yine renkli ve seksi bir koleksiyon hazırlamış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi paylaştığınız için çok teşekkürler..

Alev