15 Ağustos 2015 Cumartesi

Sıcaklar Fena, O Halde Kaçmalı Bir Kumsala…

Pek çoğumuzun hayalidir, emekli olunca bir sahil kasabasına yerleşmek. Bunun en büyük nedeni yaşadığımız bu şehrin gürültüsünün ve karmaşasının bizi zaman zaman yormasıdır.

Özellikle yaz aylarında yaptığımız bir-iki günlük kısa tatiller, tatlı kaçamaklar sayesinde bu yoğun tempo arasında biraz olsun nefes alabildiğimizi, en önemlisi de yenilendiğimizi hissediyoruz.

Şehirden çok uzaklaşmadan gidebileceğimiz kısa tatil alternatiflerini pek çok gezi sitesinde rahatlıkla bulabilirsiniz. Bazılarımız her gün birkaç saatini trafikte geçirdiği için bu kısa tatillerde saatlerce araba kullanılarak gidilen yerleri tercih etmeyebilir. O zaman size tavsiyem rotanızı Avşa Adası’na çevirmeniz. 


İstanbul’dan kalkan deniz otobüsüyle sadece 2 saat 45 dakikada Avşa Adası’na ulaşabilmek mümkün. İnce kum plajları, tertemiz denizi ve insanı bunaltmayan havası olan böyle bir cennet köşesinde, sessiz, sakin bir tatil geçirmek istemez misiniz?

Adada bulunan ve yerel halk tarafından işletilen apartlar sayesinde hem bütçenizi zorlamadan hem de  kendinizi ev konforunda hissedebileceğiniz ufak bir hafta sonu kaçamağı yapabilirsiniz. Sahil şeridi boyunca dizilmiş restaurantlar sayesinde en lezzetli yemekleri en hesaplı şekilde yeme imkanınız da var.

Bu arada tarih severleri de memnun edecek bir geçmişe sahip Avşa Adası, Ortaçağ’da yaşayan Hristiyan keşişlerin sürgün edildikleri ada olarak bilinmektedir. Dolayısıyla birçok tarihi kalıntı ile karşılaşabilirsiniz. Özetle, birazcık nefes almak için şehre yakın gidilebilecek yerler arasında ilk ona rahatlıkla girebilir. 

Bu arada, eğer bu aralar Avşa Adası’na doğru kısa bir yolculuğa çıkma niyetiniz varsa ve de CEPTETEB müşterisi iseniz çok şanslısınız.  Çünkü CEPTETEB Kredi Kartı ile ulaşım harcamalarının %50’si iade. Bu demek oluyor ki, deniz otobüsü biletini CEPTETEB kredi kartı ile alırsanız, yarı yarıya tasarruf edebilirsiniz. Şayet henüz CEPTETEB müşterisi değilseniz, o da sorun değil. Çünkü CEPTETEB’li olmak bir tık ötenizde.

Uzun lafın kısası, havalar sıcak, şehir bunaltıcı, o halde kısa bir kaçamak için neden harekete geçmiyorsunuz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi paylaştığınız için çok teşekkürler..

Alev